Acorn-trapliften - Veelgestelde vragen

Wij willen u zoveel mogelijk helpen, als uw vraag hier niet beantwoord wordt, neem dan contact met ons op of bel gratis met een van onze vriendelijk en ervaren adviseurs: 0800 114 58

Q.

Hoeveel kost een Acorn-traplift?

De prijs van een traplift hangt af van een aantal zaken. Onze trapliften zijn op maat gemaakt voor uw trap. Maar er is meer. De prijs wordt bepaald door vele verschillende aspecten die onze getrainde experts in rekening nemen vooraleer een gedetailleerde offerte op papier aan u over te maken:

  • Uw eigen persoonlijke behoeften

  • Subsidies en btw

  • Het ontwerp van uw trap

  • De elementen rondom uw trap

Q.

Wat gebeurt er als er een stroomstoring is, zal de traplift dan tijdens de rit tot stilstand komen?

Een Acorn-traplift heeft een batterij die zal blijven werken zelfs als er een stroomuitval plaatsvindt. Acorn was een voortrekker in het gebruik van gelijkspanning (batterij) in trapliften.

Toen de Acorn 130-trapliftwerd ontworpen, werd deze versie gekozen omwille van de veiligheidsvoordelen samen met de mogelijkheid om normaal te werken tijdens een stroomstoring. Alle trapliftconcurrenten van Acorn zijn Acorn hierin gevolgd en bieden nu ook een toetsel aangedreven met een batterij aan. Dat zijn de voordelen van deze technologie!

Q.

Wat is het maximumgewicht dat een Acorn-traplift kan dragen?

De Acorn 130-rechte traplift heeft een maximumgebruikersgewicht van 127 kg.

De Acorn 180-gebogen traplift heeft een maximumgebruikersgewicht van 120 kg.

Acorn kan ook een uitgebreide versie van zijn rechte 130-traplift leveren met een maximumgewicht van 159 kilo. Enkele kleine wijzigingen maken dit model het meest geschikt voor grotere gebruikers.

Q.

Welk soort garantie biedt Acorn?

Uw Acorn-traplift wordt geleverd met een allesomvattende garantie van 24 maanden. Als een onderdeel stuk gaat door een fabricagefout tijdens het eerste jaar na aankoop, stuurt Acorn gratis een van onze volledig opgeleide onderhoudstechnici om uw traplift volledig terug te laten werken.

Nadat de 24 maanden garantie verloopt, kunnen we verschillende garanties aanbieden afhankelijk van uw budget.

Vergeet niet dat een Acorn-traplift een enorm betrouwbaar toestel is. Acorn-trapliften worden vervaardigd volgens de hoogste normen ter wereld en overtreffen de eisen van de meeste normen, waardoor veiligheid, betrouwbaarheid en technische uitmuntendheid worden gegarandeerd.

Neem gerust contact met ons op om naar onze uitgebreide garantiedekking te vragen.

Q.

Als ik een analyse aanvraag, word ik dan verplicht om een traplift te kopen?

Zeker en vast niet! Onze analyse is volledig gratis en zonder enige aankoopverplichting. Een expert van Acorn komt pas langs als u dit expliciet vraagt, op die manier kunt u vertellen over uw individuele wensen in de vertrouwde omgeving van uw eigen huis.

Door een bezoek van een van onze deskundig getrainde technici zult u merken waarom Acorn-trapliften zo anders is dan andere trapliftbedrijven.

Onze expert kan u, na het inschatten van uw behoeften, meteen geruststellen hoe betaalbaar een Acorn-traplift wel kan zijn.

Onze expert meet vervolgens uw trappen nauwkeurig op en stelt uw specifieke behoeften vast. Zodra uw trap is geanalyseerd zal onze expert met u samenzitten en samen met u de verschillende soorten trapliften overlopen die Acorn kan leveren. U ontvangt gratis een persoonlijke, definitieve offerte op papier, zonder enige aankoopverplichting. U kunt volledig zelf op uw eigen tempo beslissen of u wilt overgaan tot kopen of niet.

Q.

Hoe lang duurt het om een Acorn-traplift te installeren?

Als uw Acorn-traplift is gemaakt volgens de exacte afmetingen van uw huis, duurt de installatie soms minder dan een uur! Een gebogen traplift duurt soms langer om te installeren, maar elke hinder wordt tot een minimum beperkt.

Voordat de Acorn-installateur uw huis verlaat, wordt de traplift onderworpen aan een grondige test en toont hij u alle functies totdat u volledig tevreden bent en perfect weet hoe u de traplift kunt gebruiken. Hij laat natuurlijk ook alles even schoon en netjes achter zoals het voor de installatie was.

Q.

Ik heb problemen om mijn knieën te buigen, kan ik een Acorn-traplift gebruiken?

Dat zou moeten lukken! We hebben een optie zijnde de Acorn-traplift voor zitten/staan. Deze optie is vooral nuttig voor mensen die moeite hebben om hun knieën te buigen door een verminderde werking van hun kniegewrichten en voor installaties waar de trap smaller is dan normaal.

Q.

Ik heb een beperking. Is een Acorn-traplift geschikt voor mij?

Alle Acorn-trapliften zijn ontworpen om problemen van mensen met een beperking te verlichten; neem gerust vandaag nog contact met ons op om te praten over uw specifieke omstandigheden en de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor u.

Q.

Wat is het FastTrack®-railsysteem van Acorn?

Ons geavanceerde FastTrack®-systeem werd ontworpen met één doel voor ogen: een snelle installatie. Waarom? Onze klanten snel helpen zodat ze weer kunnen genieten van het huis waar ze van houden, zo geruisloos mogelijk en zonder al te veel hinder.

Klik hier om meer te weten te komen over het FastTrack®-systeem van Acorn

Q.

Moet ik opnieuw schilderen of behangen nadat mijn Acorn-traplift is geïnstalleerd?

De Acorn-traplift wordt op uw trap geïnstalleerd, niet aan de muur. U ondervindt dus weinig hinder en u hoeft geen herstellingen uit te voeren.

Onze deskundige installateurs plaatsen, testen en tonen de werking van uw traplift. Bovendien laten ze uw huis net zo netjes achter als ervoor.

Q.

Mijn trap is vrij smal. Past een Acorn-traplift wel?

Trappen komen in veel maten en vormen voor, bijv. met een 'waaier' van trappen boven of onder aan de trap, overlopen, enz. Het is vaak mogelijk om een platform of twee rechte trapliften te gebruiken.
Het is mogelijk dat deze opties goedkoper zijn dan een gebogen traplift. Uw ervaren Acorn-expert zal u adviseren over de beste optie.

Q.

Zijn er subsidies of is er financiële bijstand beschikbaar om een traplift te kunnen financieren?

Het plaatselijke gemeentebestuur kan mogelijk helpen met subsidies voor voorzieningen voor personen met een handicap.
Subsidies om faciliteiten toegankelijk te maken voor mensen met een handicap kunnen worden aangewend om de kosten te dekken bij het aanpassen van uw huis zodat u hier kunt blijven wonen. Een subsidie wordt gegeven wanneer het gemeentebestuur beslist dat een aanpassing nodig is om aan uw behoeften te voldoen en voor zover het werk redelijk en uitvoerbaar is.

Een subsidie kan worden gebruikt voor aanpassingen die u meer bewegingsvrijheid in uw huis geven - bijvoorbeeld het installeren van een traplift. Op de DirectGov-website vindt u veel nuttige informatie over hoe u dit kan aanvragen. Of als alternatief kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw plaatselijk gemeentebestuur.

Hebben we iets gemist?

GRATIS TELEFOONNUMMER: 0800 114 58